Megszabadult a vagyonától a veronai busztragédiát okozó sofőr, hogy ne kelljen kártérítést fizetnie, állítják a szülők

baleset
2022 december 29., 20:18
A veronai buszbaleset egyik túlélőjét öleli egy lány a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál 2017. január 23-án.
photo_camera A veronai buszbaleset egyik túlélőjét öleli egy lány a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál 2017. január 23-án. Fotó: Kallos Bea/MTI

A bíróság szerint 2017. január 21-én a sofőr hibájából halt meg 18 utas (főleg budapesti gimnazisták), amikor a buszuk Veronánál felborult és kigyulladt. 6 év börtönt kapott, és családonként más-más összegű kártérítést is fizetnie kell.

De az RTL Híradó szerint a per végére már nincs a nevén semmi. Ezt az áldozatok hozzátartozói derítették ki, akik szerint a sofőr direkt szabadult meg a vagyonától, így azért is pert indítanak ellene, hogy ne menthesse ki az értékeit – hangzott el a híradóban, ami szerint egyszer sem nézett a szemükbe, és még az utolsó tárgyaláson sem kért tőlük bocsánatot a férfi, ez pedig különösen felháborította a rokonokat.

A szülők azt mondják, csak annak örülnek, hogy a tragédia óta szigorodtak az iskolai kirándulásokra vonatkozó szabályok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.