2,3 millió volt a rekord négyzetméterár idén Budapesten

gazdaság
2022 december 30., 09:09

2,317 millió forint volt a legmagasabb négyzetméterenkénti ár, amit 2022-ben budapesti lakásért kiadtak, írja az idei ingatlanos legeket összesítő közleményében a Duna House. Egy 52 négyzetméteres, a budai hegyekre néző lakás kelt el 120,5 millió forintért a budai Várban.

A pesti oldal rekordere alig maradt el ettől, egy 105 négyzetméteres újlipótvárosi lakás 241 millióért, vagyis négyzetméterenként 2,295 millió forintért kelt el. Ez volt egyben a legdrágább újépítésű budapesti ingatlan. Az újépítésű ingatlanok ára amúgy rendkívül magas, a legalacsonyabb négyzetméteráron egy váci úti, 18 négyzetméteres újépítésű lakás kelt el 22,1 millió forintért, vagyis 1,228 milliós négyzetméteráron.

Négyzetméterarányosan a két legjobb üzlet egy 1356 négyzetméteres Bécsi úti irodaház volt, ami 410 millió forintért, vagyis négyzetméterenként 302 ezer forintért kelt el. Pesten a XIX. kerületben egy lakható, 750 négyzetméteres ingatlanért 98 millió fointot fizettek, négyzetméterenként csupán 131 ezer forintot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.