450 ezerért és 5,2 milliárdért is lehetett idén házat venni

ingatlan
2022 december 31., 07:18

A mocsai kastély volt idén a legdrágább lakóingatlan, amit meghirdettek az ingatlan.com-on. 5,2 milliárd forintért saját patakot, halastavat és helikopterleszállót is kínáltak.

photo_camera A mocsai kastély Fotó: ingatlan.com

Valamivel olcsóbban, 3 milliárdért hirdettek meg egy 1100 négyzetméteres, 8 szobás luxusvillát a II. kerületi pálvölgyi városrészben.

A harmadik helyen egy 744 négyzetméres, 12 szobás, svábhegyi villa végzett 2,6 milliárd forinttal. Ehhez egy több mint ötezer négyzetméteres park is tartozik.

photo_camera A pálvölgyi luxusvilla Fotó: ingatlan.com

A lista másik végén egy 80 négyzetméres, felújítandó vályogházat találunk Jászfelsőszentgörgyről, ez csak 450 ezer forintba került. Ennél is olsóbb volt egy 10 négyzetmetéres, létavértesi tanya (390 ezer) és egy romos ház Csanádakbertiben (300 ezer).

Vagyis a legdrágább és a legolcsóbb hirdetés közt 17 ezerszeres volt a különbség.

photo_camera A csanádalberti ház Fotó: ingatlan.com

2022-ben 390 olyan ingatlant hirdettek meg, amire még aznap akadt vevő. Ilyen volt például egy 44 négyzetméteres, felújításra szoruló, téglaépítésű lakás Tatabányán (14,6 milió forint) és egy újszerű, 38 négyzetméteres lakás Kecskeméten (22,9 millió forint).

24 órán belül kelt el a II. kerületben található 5 szobás, 125 négyzetméteres lakás. Ezt 148 millió forintért adták el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.