A második napi melegrekord is megdőlt idén

időjárás
2023 január 02., 19:10

A második napi melegrekord is megdőlt ebben az évben: délután Fülöpháza Hattyús-széken 18,2 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

link Forrás

Az 1992-ben ezen a napon Szentgotthárd Farkasfán mért 16,4 foknál több mint 20 állomáson volt most melegebb.

A lemenő Nap látszik a felhővel körülvett salgói vár mögött 2021. december 31-én.
photo_camera A lemenő Nap látszik a felhővel körülvett salgói vár mögött 2021. december 31-én. Illusztráció: Komka Péter/MTI/MTVA

Az OMSZ szerint kedden egy legyengülő hidegfront érkezik. A hidegfront mögött annyival érkezik hűvösebb levegő a Kárpát-medencébe, hogy a rekordok sora megszakadjon, de még így is jóval a sokévi átlag fölötti hőmérséklet várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.