Előre leadta a drótot egy prostituáltnak a stricije elleni TEK-es razziáról a rendőrség egyik előadója

bűnügy
2023 január 02., 06:25

A Kaposvári Járási Ügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a korábban a rendőrségen dolgozó férfival szemben, aki előre tájékoztatott egy prostituáltat a készülő rendőrségi akcióról. Ezzel az üzenettel figyelmeztette a nőt:

„Szia! Holnap reggel 4:30 kor kivonulnak a nagyok valami fegyveres stricis kurva fogvatartós ügyben. Mindenkit behoznak akit találnak.”

A fiatal férfi segédelőadóként dolgozott az egyik rendőrkapitányságon, majd 2021 nyarán, egy eligazítás után megtudta, hogy a rendőrség a Terrorelhárítási Központ bevonásával prostituáltakat is érintő, emberkereskedelem gyanúját felvető bűnügyben több ember elfogását tervezi.

Mivel ebben az időszakban szorosabb érzelmi kapcsolatban állt egy prostituálttal, előre leadta neki a drótot az akció idejéről és helyszínéről, hogy a nő fel tudjon készülni.

A nő valójában nem lett volna érintett a rendőri akcióban, de ismerte a bűnügy tényleges elkövetőjét, akihez eljuttatta az elfogásával kapcsolatos bűnügyi információt, ami miatt emberkereskedelemmel kapcsolatos bűnpártolás bűntette miatt kell felelnie.

A kiszivárgott adatok miatt az emberkereskedelemmel vádolt férfi felöltözve, összecsomagolva és adatoktól megtisztított mobiltelefonnal várta a rendőröket. Még meg is jegyezte nekik, hogy korábbi időpontban várta őket.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival és a nővel szemben végrehajtandó börtönbüntetést, ezen felül a férfi esetében foglalkozástól eltiltást kezdeményezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.