Összeütközött két helikopter Ausztráliában, négyen meghaltak

külföld
2023 január 02., 09:45
comments 1

Négy ember meghalt, három pedig kritikus állapotban van, miután két helikopter összeütközött a queenslandi Gold Coastban, Ausztráliában.

Az egyik helikopter - amiben az áldozatok utaztak - lezuhant, és fejjel lefelé csapódott a földbe. A másik helikopternek sikerült leszállnia a Sea World vidámpark közelében az ütközés után, ami helyi idő szerint délután 2 óra körül történt. Ennek utasai könnyebb sérüléseket szenvedtek az üvegszilánkoktól.

link Forrás

„Négy ember vesztette életét ma, és három másik ember kritikus állapotban van a kórházban” - mondta Gary Worrell megbízott felügyelő újságíróknak. „A kezdeti vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy az egyik helikopter éppen felszállt, a másik pedig leszállt” - mondta Worrell.

Az egyik szemtanú hirtelen, hangos csattanást hallott. „Majdnem úgy hangzott, mint egy dörgés. Ahogy a zaj felé fordultunk, csak azt láttuk, hogy mindkét helikopter a levegőben van, és az egyiket gyakorlatilag eltalálta a másik” - mondta a Guardian Australia lapnak Va Tuala.

„Egyszerűen elvesztette az irányítást, és láttuk, ahogy lezuhant, majd a becsapódásból származó törmeléket is. A másik helikopternek sikerült biztonságosan leszállnia, és alapvetően mindenki megállt, csak néztük, mi történik. Olyan volt, mintha egy filmből léptek volna elő. Amikor a másik helikopter leszállt, láttuk, hogy az összes utas, a pilóta és sok másik ember a lezuhant helikopter felé fut.”

link Forrás

Az emberek jetskiken és csónakokban siettek az áldozatok segítségére a vidámpark előtti kis homokszigeten, mielőtt a mentősök és a rendőrök a helyszínre érkeztek. Az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal (ATSB) vizsgálatot indított. Angus Mitchell főbiztos elmondta, hogy az ATSB hat-nyolc héten belül közzéteszi előzetes jelentését.

„A helikopterek üzemeltetésében, karbantartásában és a mérnöki tevékenységben jártas közlekedésbiztonsági nyomozókat az ATSB brisbane-i és canberrai irodáiból küldik ki, és várhatóan hétfő délutántól érkeznek a baleset helyszínére” - mondta.

„A vizsgálat bizonyítékgyűjtési szakaszában az ATSB nyomozói megvizsgálják a roncsokat és feltérképezik a baleset helyszínét. Bárki, aki látta az ütközést, vagy bármilyen felvétellel rendelkezik, vegye fel a kapcsolatot az ATSB-vel” - közölte az iroda. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.