Nukleáris fegyverek célba juttatására alkalmas eszközöket állomásoztathatnak az oroszok a Krímen

háború
2023 január 03., 17:42
comments 14

Nukleáris fegyverek hordozására és célba juttatására alkalmas eszközöket helyeztek el az orosz megszállás alatt álló Krím-félszigeten, írja Andrij Csernyakra, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési igazgatóságának tisztségviselőjére hivatkozva a Korrespondent. Csernyak kedden azt mondta, az orosz hadsereg földi, légi és tengeri nukleáris fegyvereket is tart a félszigeten.

„Olyan hajókról, tengeralattjárókról, repülőgépekről és szárazföldi eszközökről beszélhetünk, amelyeket potenciálisan nukleáris fegyverek bevetésére használhat Oroszország”, állította Csernyak, hozzátéve, az ukrán katonai hírszerzés figyeli az orosz eszközök mozgását, és tudja, azok hol helyezkednek el. Ennek alapján sejtik, hogy a Krasznokamenka településen található Feodoszija-13 létesítményt atomfegyverek tárolására készíti elő az orosz hadsereg.

Az ukrán hírszerzés tisztviselője a potenciális orosz nukleáris csapás lehetőségét is kommentálta: szerinte a „megszálló mindenre képes", ezért minden eshetőségre fel is kell készülniük.

photo_camera A nukleáris ballisztikus rakéták célba juttatására is alkalmas Vlagyimir Herceg orosz atom-tengeralattjáró Szentpétervár közelében, 2021. július 25-én Fotó: ALEXEY NIKOLSKY/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.