Óbuda polgármesterét meglepte, hogy vannak ellenzékiek, akik megcsókolják a kormány morzsákat dobáló kezét

belföld
2023 január 03., 12:44
comments 43

A III. kerületi önkormányzat a bírósághoz fordult a kormány szerintük diszkriminatív rezsitámogatása miatt. Ezt Kiss László ellenzéki színekben megválasztott polgármester jelentette be.

Hétfőn tette közzé a kormány annak a 138 városi és 17 kerületi önkormányzatnak a névsorát, amelyek összesen 44 milliárd forintos rezsitámogatást kapnak. A listáról hiányzott hat budapesti ellenzéki kerület, így a III. kerület is, mivel a kormány korábbi állítása szerint ezek az önkormányzatok nem egyeztettek Láng Zsolt kormánybiztossal.

Kiss László polgármester közleményében azt állítja, hogy a rezsiválság ötmilliárd forinttal növeli meg az önkormányzat terheit, erről minden, a kormányzat által kért adatot elküldtek, amire választ nem kaptak. (A most támogatott fővárosi önkormányzatok jellemzően félmilliárd forint körüli összeget kaptak.)

Személyes találkozóra is hívták, de arra új időpontot kért, hogy több polgármestertársával együtt vehessen részt. „A rossz tapasztalatok miatt szerettem volna, ha tanúk előtt kell vállalniuk a mondataikat. Csupán egy sértődött válaszlevelet kaptunk, új időpontot nem” - írta Kiss.

Több ellenzéki kerület (például az I., VI., VII., VIII.) ugyanakkor kapott támogatást. Erről Kiss azt írja, hogy

„nyilvánvaló szándék a kormány részéről, hogy megossza a
budapesti polgármestereket. Vannak olyanok, akiknek megsimogatják a buksiját, másoknak meg virgácsot adnak. Őszintén meglep, hogy szép számmal vannak közülünk, aki bedőlnek ennek és megcsókolják a morzsákat dobáló kezet.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.