Elítélték a temetkezési vállalkozó anya-lánya párost, akik több száz testrészt adtak el Coloradóban

külföld
2023 január 04., 10:25
comments 6

Börtönbüntetésre ítéltek egy volt temetkezési vállalkozót és az édesanyját az USA Colorado államában, miután több száz holttestet daraboltak fel, hogy eladják a testrészeket, írja a BBC.

Megan Hess egy 2016-os felvételen, amikor a Donor Services nevű cég igazgatójaként fotózták.
photo_camera Megan Hess egy 2016-os felvételen, amikor a Donor Services nevű cég igazgatójaként fotózták. Fotó: Mike Wood/REUTERS

Az ügyészek szerint a 46 éves Megan Hess és a 69 éves Shirly Koch* 2010-2018 között megközelítőleg 560 holttestet darabolt fel, majd adta el a testrészeket engedély nélkül. Az anya-lánya páros esetenként egész holttesteket is árult a testrészek mellett, állítják coloradói szövetségi ügyészek.

Hess, aki a Montrose városbeli Sunset Mesa Funeral Home halottasházat vezette, akár 1000 dollárt is felszámított az elhunytak családjainak olyan hamvasztásokért, amelyek meg sem történtek. Hess időnként pedig ingyenes temetkezési szolgáltatást ajánlott fel, ha a gyászolók felajánlották az elhunytak egyes testrészeit.

Korábban mindkét nő bűnösnek vallotta magát csalásért. Hesst 20 év, Kochot 15 év börtönre ítélték.

Az ügy a Reuters hírügynökség nyomozása után indult be, amely oda vezetett, hogy az FBI 2018-ban rajtaütött a halottasházon. Az Egyesült Államokban illegális az emberi szervek árusítása, de a testrészek árusítását az USA szövetségi törvényei nem szabályozzák.

“Ez a két nő élősködött a kiszolgáltatott áldozatokon,amikor [az áldozatok] hozzájuk fordultak a gyász és szomorúság idejében” - mondta Leonard Carollo, az FBI különleges ügynöke egy nyilatkozatban.

*Cikkünk eredetijében Shirly Koch nevét elírtzk. Elnézést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.