A 66-os úton hajtott végre kényszerleszállást egy 18 éves pilóta

külföld
január 5., 14:00
comments 1

Még csak négy hónapja volt meg a pilóta jogosítványa az amerikai Brock Petersnek, aki hétfőn kényszerleszállást hajtott végre Kaliforniában. A 18 éves fiú a nagymamáját és két unokatestvérét szállította egy bérelt kisrepülőgépen, amelynek hajtóműve leállt több mint 1600 méteres magasságban.

Peters nem tudta újraindítani a hajtóművet, ezért tudta, hogy csak pár perce maradt végrehajtani a kényszerleszállást. A környék földjein sok volt a kő és a fa, ezért úgy döntött, hogy az alattuk elhaladó 66-os számú utat választja a leszálláshoz.

Az úton éppen egy autó jött az ereszkedő repülővel szemben, azonban a sofőr lehúzódott az út szélére, hogy helyet adjon a gépnek. Emellett telefonkábelek is húzódtak az út mellett, valamint pár száz méterenként keresztben felette is. A kereszt irányú kábeleket ugyan nem vette észre Peters, a géppel mégis le tudott ereszkedni közöttük.

A kényszerleszállást sikeresen végrehajtotta Peters, akinek a gépét végül a tűzoltók húzták le az útról. A fiú 77 éves nagymamája és unokatestvérei sérülés nélkül megúszták a manővert. A fiú bravúros tettéhez később több pilóta is gratulált, inspirálónak nevezték a történetét.

Peters szerint belső meghibásodás okozhatta a hajtómű leállását. Az amerikai repülésbiztonsági hatóság azonban még vizsgálja az eset körülményeit, így egyelőre nem lehet tudni a pontos indokot.

(via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt