A polgármester is csak csettintett, milyen pöpec rave partit hoztak össze a falu határában

külföld
2023 január 05., 06:14

Jókora elképedést váltott ki egy spanyol faluban, amikor egyszer csak sátrak és lakókocsik tömegei jelentek meg a település központjától alig két kilométerre, és hét színpadon kezdett dübörögni a zene.

„0-24-ben ment a csincsinbumm” - írta le a helyzetet a Granada tartománybeli La Peza polgármestere a Guardiannek.

A faluban mindössze 1200-an laknak, az illegális rave partin viszont ötezren vettek részt, többnyire spanyolok, de sok olasz és holland is. A buli pénteken kezdődött, és hat napon át tartott, egészen szerda reggelig, amikor a fesztiválozók csomagolni kezdtek. „Megkönnyebbültem. Nagyon boldog vagyok” - mondta a polgármester, Fernando Álvarez, miután véget ért a hangoskodás.

link Forrás

Álvareznek fogalma sincs, ki szervezte a partit, de ha tudná, rábízná a falunapokat is. Szerinte ahhoz képest, hogy engedély nélküli buliról volt szó, szinte zökkenőmentesen zajlott az egész. „Olyan volt, mint egy kisváros: volt pékség, pizzéria, ruhabolt, még hajfonó szalon is. Tényleg minden. Csodálom, hogy pár óra alatt össze tudták ezt hozni.”

A buli kezdetén az önkormányzat a rendőrséghez fordult, a hatóság viszont jobbnak látta, ha csak szemmel tartják az eseményt, ahelyett, hogy erőszakkal feloszlatnák a több ezres tömeget. Hat nap alatt mindössze pár embert tartóztattak le kábítószer miatt, vagy mert nem működött együtt a rendőrökkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.