Balhéba keveredett Szalai Ádám, lerúgta az öccsét lefaszfejező bulizót

bűnügy
2023 január 05., 05:29
comments 9

Érdekes történetet osztott meg a Blikk a magyar fociválogatott korábbi kapitányáról. A lap egy 21 éves, Zsombor nevű férfit idéz, aki azt állítja, Szalai Ádám a pesti éjszakában vitte le a földre egy szóváltást követően.

Kissé zavaros elmesélése alapján a balhé éjszakáján a barátaival bulizott, amikor összefutottak Szalai Ádám öccsével, akit megkértek, hogy készítsen róluk egy képet, ő azonban nemet mondott.

Túlreagálta és félreértelmezte a helyzetet
photo_camera Szalai Ádám Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

„Azt mondta, hogy nem, ami miatt értetlenkedtem, mert semmi rosszat nem akartunk, és hát persze, akkor már túlvoltunk néhány italon, úgyhogy visszakérdeztem, «miért nem, te faszfej?». Valami ilyesmit mondtam neki, amit persze, nem kellett volna. Nem túl szépen, nyilvánvalóan” - magyarázta a lapnak a fiatalember. Elmondása szerint ekkor Szalai Ádám visszafordult, és megkérdezte: „Te most lefaszfejezted az öcsémet?” Zsombor azt állítja, csak ekkor esett le neki, kit szólított meg. Azt mondja, ezután Szalai elkezdett kiabálni vele, és a talpával mellkason rúgta. Állítja, még a földön is belerúgott.

A Sportal.hu megkereste a focistát, aki nem tagadta az incidenst, de másképp látja a történteket.

„Megpróbálom a legrövidebben és a legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy, nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert” – mondta Szalai. Állítja, az nem igaz, hogy földön fekvő emberbe rúgott volna, és hangsúlyozta, hogy családtagjait minden körülmény között megvédi.

A Blikk megkeresésére a BRFK azt írta, hogy feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást garázdaság gyanúja miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.