Hátrányos helyzetű vidéki diákoknak segítenének a Madách Imre Gimnázium tanárai és diákjai

oktatás
január 05., 08:37
comments 4

Felhívást tett közzé a budapesti Madách Imre Gimnázium Facebook-oldalán, melyben arról írnak, olyan diákokat segítenének a felkészülésben, akiknek képességeik alapján gimnáziumban lenne a helyük, de szociális helyzetük ezt nem teszi lehetővé.

A felhívás elsősorban nem budapesti általános iskolákhoz szól. A bejegyzésben arról írnak, érzik a társadalmi felelősséget, ezért olyan, a fővárosnál kevesebb lehetőséggel rendelkező térségekben élő 7-8. osztályos tanulókat segítenének, akiknek a hátrányos helyzetük akadályozza későbbi fejlődésüket. A Madách tanárai és diákjai akár személyes találkozások, akár online formájában segítenék a felkészülést, hogy a diákok bejussanak egy gimnáziumba.

„Várjuk (és keressük) azon szervezeteket, akiknek már van tapasztalata a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásában” - írják.

„A személyes találkozások megszervezhetősége miatt azt a térséget választjuk, ahonnan a legtöbb érdeklődést kapjuk. Felvesszük a kapcsolatot az iskolákkal, és a közösen kialakított programot szeptemberben indítjuk el”.

A poszt végén a budapesti gimnáziumokhoz fordulnak, kérve őket, hogy ha van bennük szándék, csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.