A pulykák miatt kellett megváltoztatnia Törökország nevét az amerikai külügynek

érdekes adat
2023 január 06., 12:10
comments 7

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma mostantól a Türkiye szót használja az eddig bevett Turkey helyett, ha Törökországról van szó. A Pentagon már augusztus óta az előbbi megjelölést használta. A török nagykövetség korábban kérte tőlük, hogy változtassanak az írásmódon, mert már nagyon unták azokat a karikatúrákat, amik a pulykákkal azonosították őket, mivel az angolban egy félreértés miatt a turkey szó jelöli az Észak-Amerikában őshonos, nagy testű madarat is. De a szlengben a hülyékre is ezt a szót használják.

link Forrás

Recep Tayyip Erdoğan török elnök 2021-ben külön rendeletet adott ki arról, hogy a latin betűs szövegekben Türkiye-nek kell nevezni az országot. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.