Péntektől gyűjti be a kihajított fenyőfákat az FKF

ünnep
2023 január 06., 09:34
comments 3

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) arra számít, hogy idén is 500-600 ezer fenyőfát hajítanak ki a budapesti utcákra karácsony után. A pénteken kezdődő begyűjtési szezon általában egy-másfél hónapig tart.

Ezért a több mint 250 kijelölt gyűjtőhely várja a kiszolgált karácsonyfákat, vagy akár a háztartási hulladékos kukák mellé is ki lehet tenni a hulladékgyűjtés napján. Az utóbbi esetben a fák kihelyezésekor figyelni kell arra, hogy azok ne akadályozzák a gyalogos-, bicikli- és gépjárműforgalmat.

photo_camera Fotó: FKF

Az FKF kéri a budapestieket, hogy semmiképpen se dobják el fájukat a közterületeken, mások biztonságát és a főváros tisztaságát veszélyeztetve ezzel. A kijelölt gyűjtőpontokról péntektől fenyőfajáratok szállítják el a naponta összegyűlő karácsonyfákat.

photo_camera Fotó: FKF

Külön kérik, hogy az FKF munkatársainak védelme, a nagy értékű célgépek biztonságos működése, valamint a környezetbarát hasznosítás érdekében szedjék le a fákról a díszeket, a csillagszórókat, a szaloncukor-kampókat, és elsősorban a talpakat távolítsák el.

A Fővárosi Hulladékhasznosító Mű
photo_camera A Fővárosi Hulladékhasznosító Mű Fotó: FKF


A fák az aprítás után, a kommunális hulladékkal keverve a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. Az így nyert hőenergiából – nagy hatékonyságú, úgynevezett kapcsolt energiatermeléssel – környezetbarát távhőt és villamos energiát állítanak elő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.