Új párttal fut neki a 2024-es EP-választásnak Márki-Zay Péter

belföld
január 06., 11:16
comments 108

Másfél évvel az önkormányzati és európai parlamenti választás előtt Márki-Zay Péter az Indexen bejelentette: új pártot alapít. A nemzetközi színtéren azzal az Európai Néppárttal akarja szorosabbra vonni kapcsolatait, ahonnan a Fidesz 2021-ben hosszan tartó feszült viszony után kilépett.

A hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, hogy szerinte Orbán Viktor rendszerét Orbán szabályai szerint leváltani nem lehet. A Demokratikus Koalíció árnyékkormányát politikai pótcselekvésnek tartja, szerinte megint egy ellenzéki kerekasztal kellene, mint a rendszerváltás hajnalán. A cél az lenne, hogy a teljes magyar rendszerellenzék - akár bojkottal, polgári engedetlenséggel - együtt követelje az alkotmány, a választási rendszer és a médiaviszonyok megváltoztatását.

A 2022-es parlamenti választáson Márki-Zay Péter volt az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, de ő sem tudta megakadályozni Orbán Viktor és a Fidesz zsinórban negyedik kétharmados győzelmét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt