Feloszlatták a Fidesz egri alapszervezetét, miután az önkormányzat kormánypárti frakcióvezetője túl sokat lázadozott

POLITIKA
2023 január 07., 11:32
comments 12

Pajtók Gábor fideszes választókerületi elnök kezdeményezésére felszámolják a párt egri szervezetét, amelynek alelnöke, Oroján Sándor, az önkormányzat kormánypárti frakcióvezetője többször nyíltan konfrontálódott a „központi akarattal” - írja a Népszava. A feloszlatásról először kedden beszélt az ATV-ben Mirkóczi Ádám polgármester, majd az Egri Post kérdésére Pajtók tulajdonképpen elismerte a dolgot. Mint mondta, „a Fidesz Egri Szervezete újjászervezése folyamatban van.”

Pajtók Gábor
photo_camera Pajtók Gábor Fotó: Nemes Robert/ Pajtók Gábor Facebook-oldala

A Népszava informátora úgy fogalmazott: „a NER rendszere nem viseli el a legkisebb ellenszegülést sem, s azért, hogy az egri fideszesek „lázadása” ne legyen precedensértékű, már csírájában igyekeztek elfojtani azt.” A Pajtók és Oroján közti vita augusztusban került először a nyilvánosság elé, amikor előbbi árulással vádolta meg az önkormányzati képviselőt, aki szerinte elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával. A lap forrása szerint az utóbbi hónapokban Oroján egyre inkább szembement a helyi választókerületi elnök akaratával a közgyűlési szavazásokon, és a legutolsó konfliktusuk a város forgalmát tehermentesítő út nyomvonalának kijelölése miatt volt.

Kósa Lajos és Oroján Sándor
photo_camera Kósa Lajos és Oroján Sándor Fotó: Oroján Sándor/Facebook

A megszüntető határozat szerint az egri alapszervezet nem működött szabályosan, Oroján azonban, aki az alelnöke volt, azt mondja, minden az alapszabálynak megfelelően történt, és ő az újjáalakulás után is tag szeretne lenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.