Hatéves gyerek lőtt rá a tanárára egy virginiai általános iskolában

külföld
2023 január 07., 09:07
comments 8

Egy hatéves, első osztályos gyerek rálőtt az egyik tanítónőre a Richneck általános iskolában, a Virginia állambeli Newport Newsban - közölte a helyi rendőrség. A lövöldöző gyerek őrizetben van, a tanítónőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Más nem volt az osztályteremben rajtuk kívül.

A kép egy másik virginiai lövöldözés helyszínén készült
photo_camera A kép egy másik virginiai lövöldözés helyszínén készült Fotó: BASTIEN INZAURRALDE/AFP

A rendőrség szerint a gyerek és a tanár összeveszett, a gyerek ezután használta a fegyverét. „Ez nem véletlen lövöldözés volt” - közölték. Egyelőre nem tudni, a gyerek honnan szerezte a kézifegyvert. A lövések hangjára az iskolát lezárták, a tanárok és a többi diák azonnal a tornaterembe menekült, a rendőrök perceken belül kiérkeztek.

Phillip Jones, Newport News polgármestere azt ígérte, hogy „utólagos” vizsgálatot és jelentést készít, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő még egyszer.

A város iskoláinak főfelülgyelője, George Parker azt mondta, meg fogja vizsgálni a kerület fémdetektorainak korszerűsítését, amelyek bizonyos napokra aktiválhatók, de az általános iskolában nem voltak teljes időben üzemben. (NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.