Nem biztos, hogy elkészül a 65 milliárdosra tervezett hajdúnánási MotoGP-pálya

belföld
2023 január 07., 19:03

Nem biztos, hogy megépül a hajdúnánási MotoGP-pálya, de az már biztos, hogy a tervezett időpontra nem lesz kész, számolt be az RTL Híradó.

Az állam 500 hektárnyi szántóföldet vásárolt meg Hajdúnánás mellett, hogy 2024-ig 65 milliárd forintból MotoGP-pályát építsenek. A beruházás kormánybiztosa Palkovics László, aki korábban azt nyilatkozta, hogy biztosan meg fog valósulni a projekt. Tiba István, a térség fideszes országgyűlési képviselője december végén viszont arról beszélt a Hajdúnánási Televíziónak, hogy nem biztos, hogy megvalósul a beruházás.

„Én nem mondanám kukának a MotoGP-t még. Lehet, hogy az lesz, tehát én nem tartom kizártnak” - mondta.

Tiba szerint a tervezett időpontra biztosan nem fog elkészülni a pálya, és a csúszásról januárban fognak tárgyalni a jogtulajdonos Dorna Sports nevű céggel. Szerinte az a kérdés, hogy a Dorna elfogadja-e a csúszást vagy inkább egy másik országban építi meg a pályát. Tiba hozzátette, hogy ha mégsem lesz versenypálya, akkor akár ipari park is létesíthető a területen.

Pacza József, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. ügyvezetõ igazgatója, Carmelo Ezpeleta, a MotoGP jogtulajdonosa, a Dorna Sports vezérigazgatója, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző, Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő és Weingartner Balázs, Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség elnök-vezérigazgatója
photo_camera Pacza József, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. ügyvezetõ igazgatója, Carmelo Ezpeleta, a MotoGP jogtulajdonosa, a Dorna Sports vezérigazgatója, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző, Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő és Weingartner Balázs, Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség elnök-vezérigazgatója Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A kormány a Híradó megkeresésére annyit közölt, hogy a MotoGP-pálya építése tavaly felkerült a felfüggesztett kormányzati beruházások listájára és a projekt megvalósításáról azóta nem tárgyalt a kormány.

A beruházásra eddig 4 milliárd forintot költöttek.