Orbán Viktor Pozsonyban ünnepelte Szlovákia megalakulását

POLITIKA
2023 január 07., 20:31
comments 23

Elsimult a diplomáciai zavar Budapest és Pozsony között, ami Szlovákia megalapításának 30. évfordulója körül alakult ki. Csehszlovákia kettéválása hivatalosan 1993. január 1-én történt, és a múlt szerdai pozsonyi ünnepségre Szlovákia valamennyi szomszédjának államfője hivatalos volt, Novák Katalin azonban egyedüliként lemondta a részvételt. A köztársasági elnök, mint utóbb kiderült, egyéb teendőire hivatkozott, ám azt nem közölték, mi más dolga volt, és az egész ügynek volt egy kellemetlen felhangja.

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (b), Petr Fiala cseh (b3), Eduard Heger szlovák (j3) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfõ (j), valamint házastársaik az önálló Szlovákia megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten Pozsonyban, a Szlovák Nemzeti Színház épületében 2023. január 7-én. Háttal Lévai Anikó. Fotó: Fischer Zoltán/MTI/MTVA

A csorbát most Orbán Viktor köszörülte ki, aki feleségével, Lévai Anikóval Pozsonyban részt vett az önálló Szlovákia megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett szombati gálaesten. Erről a Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatta az MTI-t. Eduard Heger szlovák kormányfő mindhárom V4-es miniszterelnököt és a házastársukat is meghívta az eseményre, a Szlovák Nemzeti Színház épületébe.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnökés Eduard Heger szlovák kormányfő a Szlovák Nemzeti Színház épületében 2023. január 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.