Infláció: a Coca-Cola termékei is drágulnak

élelmiszer
2023 január 08., 15:36
comments 6

A dunaharaszti székhelyű, Magyarországon két palackozóüzemet működtető Coca-Cola HBC ügyvezető igazgatója az Indexnek azt mondta, hamarosan drágulhatnak a Coca-Cola termékei.

Békefi László azt mondta: „Emelkedett a cukor, a koncentrátum, a szénsav és a kávé ára is, mondhatni a termékeink előállításhoz szükséges összes alapanyag jelentősen drágult. Nőtt a csomagoláshoz használt alapanyagok beszerzési ára is, és ahogy mindenki tapasztalja, a felhasznált energia, valamint a szállítmányozási költségek is emelkedtek az üzemanyagok drágulása miatt. Nekünk is megugrottak a rezsiköltségeink: nagyjából kétszer annyit fizetünk most, mint egy évvel korábban.”

Coca-Cola Moszkvában 2014. augusztus 6-án.
photo_camera Coca-Cola Moszkvában 2014. augusztus 6-án. Illusztráció: Kirill Kallinikov/RIA Novosti

Békefi az áremelés mértékét nem árulta el, azt viszont igen, hogy a szénsavas üdítők ma Magyarországon kb. 26 százalékkal kerülnek többe az egy évvel ezelőtti árhoz képest.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.