Infláció: a Coca-Cola termékei is drágulnak

élelmiszer
2023 január 08., 15:36

A dunaharaszti székhelyű, Magyarországon két palackozóüzemet működtető Coca-Cola HBC ügyvezető igazgatója az Indexnek azt mondta, hamarosan drágulhatnak a Coca-Cola termékei.

Békefi László azt mondta: „Emelkedett a cukor, a koncentrátum, a szénsav és a kávé ára is, mondhatni a termékeink előállításhoz szükséges összes alapanyag jelentősen drágult. Nőtt a csomagoláshoz használt alapanyagok beszerzési ára is, és ahogy mindenki tapasztalja, a felhasznált energia, valamint a szállítmányozási költségek is emelkedtek az üzemanyagok drágulása miatt. Nekünk is megugrottak a rezsiköltségeink: nagyjából kétszer annyit fizetünk most, mint egy évvel korábban.”

Coca-Cola Moszkvában 2014. augusztus 6-án.
photo_camera Coca-Cola Moszkvában 2014. augusztus 6-án. Illusztráció: Kirill Kallinikov/RIA Novosti

Békefi az áremelés mértékét nem árulta el, azt viszont igen, hogy a szénsavas üdítők ma Magyarországon kb. 26 százalékkal kerülnek többe az egy évvel ezelőtti árhoz képest.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.