A kormány intézkedett: nem vizsgálhatja a Versenyhivatal a Vodafone-vásárlást

POLITIKA
2023 január 09., 19:16

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány a Vodafone tulajdonváltását, derül ki a Magyar Közlöny hétfői számában közzétett kormányrendeletből. Az Orbán Viktor által jegyzet rendelet értelmében a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálhatja a felvásárlást.

A kormány hétfőn jelentette be, hogy

a a 4iG Nyrt. leányvállalata az Antenna Hungária Zrt., a Magyar Állam képviseletében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., valamint a Vodafone Europe BV aláírták az adásvételi szerződést a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. 100%-os részvénycsomagjának megvásárlásáról, mintegy 660 milliárd forint értékben.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.