Felmentették Andrej Babist a Gólyafészek-ügyben

külföld
2023 január 09., 13:37

A prágai városi bíróság hétfőn felmentette Andrej Babist a Gólyafészek-ügyben, írja az Euronews. A volt cseh miniszterelnököt azzal gyanúsították, hogy jogosulatlanul szerzett mintegy 825,5 millió forint értékben uniós támogatást a Gólyafészek nevű szabadidőközpont építéséhez. Az ügyészség a vádiratában három év feltételes szabadságvesztést és közel 165 millió forintnak megfelelő bírság kiszabását kérte, de a bíróság végül nem találta megalapozottnak a vádakat, és felmentette Babist.

A volt miniszterelnök a kezdetektől fogva politikai támadásnak minősítette az ügyet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.