Egy török férfi a társaival Érdről Törökországba akarta hurcolni a korábbi élettársa török férjét

bűnügy
2023 január 10., 11:49
comments 3

Érdi lakhelyén támadott meg három maszkos török férfi egy szintén török állampolgárt 2021 decemberében, azzal a szándékkal, hogy akarata ellenére visszakényszerítsék Törökországba – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

Az Érdi Járási Ügyészség vádirata szerint a három török állampolgárságú elkövető közül kettő apa és fia, a harmadik pedig korábban az apa cégében dolgozott kamionsofőrként.

Az ügy hátterében az áll, hogy az apa 2021 februárjáig élettársi kapcsolatban élt a cégében dolgozó egyik nővel, aki hozzáment a szintén török későbbi sértetthez.

Az új férj nem nézte jó szemmel, hogy a felesége továbbra is a volt élettársa cégében dolgozik, így gyakran veszekedtek. A nő ezt elpanaszolta a korábbi élettárásának, aki elhatározta, hogy a sértettet eltávolítja a nő mellől.

photo_camera Illusztráció: John Ondreasz / Pixabay

Az apa terve az volt, hogy fia és volt alkalmazottja segítségével – akár akarata ellenére is – Törökországba viszi a sértettet, és nem engedi onnan visszatérni Magyarországra.

A három elkövető 2021 decemberében maszkot húzva behatolt a sértett érdi otthonába, és földre teperte a férfit. A vádirat szerint az apa paprikaspray-t fújt a megtámadott férfi arcába, majd összekötözték a kezeit és felváltva bántalmazták órákon át. Az apa utasítására a fiú és az alkalmazott átkutatta a házat, és 100 ezer forintot, két mobiltelefont, egy karórát és egy aranyláncot szedtek össze és tettek el.

Ezután a sértettet a kocsijukba ültették, és közölték, hogy kamionnal Törökországba viszik. Budapest belvárosában jártak, amikor a sértett észrevett egy rendőrautót, kiugrott a kocsiból, majd segítséget kért, miközben az elkövetők elhajtottak.

Az Érdi Járási Ügyészség személyi szabadság fegyveresen elkövetett megsértésének bűntette és csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt emelt vádat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.