480 millióból újították fel az iregszemcsei óvodát, de a mosdókagyló az ovisok térdéig sem ér fel

belföld
2023 január 11., 11:38

480 millió forintból újították fel az iregszemcsei óvodát, de olyan alacsonyra sikerült felszerelni a mosdókagylókat, hogy még az ovisok térdéig sem ér, guggolva kell kezet mosniuk, írja a Blikk.

A Tolna megyei óvodát szeptember elsején adták át négy csoportszobával, 120 férőhellyel és bölcsi részleggel, ahol hét gyereket tudnak fogadni.

A felújítás még Süvegjártó Csaba polgármestersége alatt indult, de Tóth Szabolcs alatt fejeződött be. Az óvoda mosdójáról készült képeket Süvegjártó tette közzé a Facebookon a vasárnapi önkormányzati választást meglovagolva. A Blikk kereste a kivitelezést elnyert céget, de nem válaszoltak.

link Forrás

Tóth Szabolcs, a jelenlegi polgármester viszont válaszolt a lapnak.

„Az óvodában lévő mosdókagylók magasságáról a tervdokumentáció rendelkezik. Az óvodáról készült terveket az előző önkormányzati ciklusban Süvegjártó Csaba polgármester és testülete fogadta el, így részéről közzétett Facebook poszt számunkra érthetetlen. A kivitelező az Unikorn-Épker Kft. volt, aki az elfogadott tervdokumentáció alapján végezte a kivitelezést. A kivitelezést a támogató hatóság részéről a Magyar Államkincstár ellenőrizte és nem emelt kifogást a mosdók magasságát illetően, hiszen azok az elfogadott tervekben és jogszabályban szereplő magasságban szerepelnek.”