Karácsony óta nem megy a fűtés a Pécsi Harmadik Színházban, szombaton lehet az utolsó előadásuk

KULTÚRA
január 11., 16:53
comments 2

„Végveszélyben” címmel tett közzé nyílt levelet a honlapján a Pécsi Harmadik Színház. A felhívásban arra kérnek mindenkit, hogy aki tudja, támogassa őket adományokkal. Mint írják, „jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy idén január 14-én tudjuk megtartani utolsó saját előadásunkat”.

A színház az energiaárak elszállása eredményeként megsokszorozódott rezsiköltségek miatt került nehéz anyagi helyzetbe. Mivel magánszínházként nem jogosultak kedvezményre a szolgáltatóktól, január elejére minden tartalékukat elvitték a hatalmas fűtésszámlák. Az idei évre kapott 30 millió forintos állami támogatásukat szintén elköltötték már.

photo_camera Fotó: Pécsi Harmadik Színház

Vincze János, a független színház igazgatója a Telex kérdésére elmondta, a már meghirdetett előadásokat még megtartják, köztük a decemberben bemutatott Csirkefejet is. Ezután új, saját előadásokkal nem terveznek, de bíznak a közönség támogatásában.

Felhívásukat azzal zárták, hogy azt teszik, „amit Örkény István egypercese, az Üzenet a palackban főszereplője, egy derék, hajótörött magyar matróz, aki a háborgó tengeren, dacolva a viharral, a hideggel, a sötétséggel és az óriási hullámokkal, minden erejét összeszedve kapálózni kezd a kezeivel-lábaival, hogy ne merüljön a víz alá”.

A Pécsi Harmadik Színházat 1986-ban alapították, azóta működött folyamatosan.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt