Letartóztatták a Cosa Nostra tíz tagját Szicíliában

külföld
2023 január 11., 15:33
comments 2

Az olasz rendőrség szerdán letartóztatta a Cosa Nostra, vagyis a szicíliai maffia 10 feltételezett tagját, akik Agrigentóban és környékén kábítószerrel kereskedtek, játékgépek bevételét és védelmi pénzt szedtek be, illetve zsaroltak üzletembereket - közölte az ANSA olasz hírügynökség.

A Condor hadműveletben több mint száz rendőr vett részt, és húsz házkutatást is végrehajtottak a térségben, a nyomozás 2021 eleje óta zajlott. A rendőrség szerint a művelet során a Cosa Nostra és a szomszédos Calabriában működő maffiaszervezet, a 'Ndrangheta közötti kapcsolatokra is fény derült.

A hatóságok továbbra is nagy erőkkel keresik a Cosa Nostra első számú vezetőjét, a 60 éves Matteo Messina Denarót, más néven Diabolikot, aki 30 éve szökésben van, és a világ tíz legkeresettebb bűnözője közé tartozik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.