Rágyújtotta a családjára a házat egy férfi Tasson

bűnügy
2023 január 11., 07:22

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói egy 28 éves férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint felgyújtott Tasson egy házat, amiben három gyermeke és a volt felesége is benn volt.

Egy tassi asszony értesítette a rendőröket tavaly október 15-én este arról, hogy valaki lekapcsolta a ház külső villanyóráját, és a gázcsapot is elzárta. Elmondta, hogy az otthonában férjével, lányával és három unokájával él. Korábban a lánya férje is velük lakott, de elváltak, ami számtalan konfliktust eredményezett a felek között. Az asszony úgy vélte, hogy volt veje zaklatja a családot, amiért nem békül ki vele a lánya. A rendőrök a helyszínre vonultak, azonban nem érték ott a férfit, és a környéken sem találták.

Nem sokkal később újabb bejelentést kaptak a címről a kunszentmiklósi rendőrök. A nő most arról számolt be, hogy visszament a férfi, a ház külső létráján bejutott a tetőtérbe, és tör-zúz. A rendőrség a helyszínre vonult, azonban a családi ház már lángokban állt mire odaértek. Az égő házból a család minden tagját sikerült kimenteni, aztán pedig hajtóvadászatot indítottak a férfi felkutatására.

A rendőrök nem találták a férfit a településen, ismeretlen helyre távozott. A rendőröket adatgyűjtések és tanúkihallgatások végül elvezették a férfihez, akit kedden elfogtak és őrizetbe vettek. A 28 éves törteli lakost a történtek ellenére csak jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és kezdeményezik a letartóztatását. Az eset során szerencsére a gyerekek és a felnőttek sem sérültek, de a ház tetőszerkezete teljes egészében leégett és egy gázpalack is felrobbant. Az ingatlanban 15.000.000 forint kár keletkezett. (police.hu)