Orbánnál járt a montenegrói elnök

POLITIKA
2023 január 12., 14:21
Orbán Viktor munkalátogatáson fogadja Milo Djukanovicsot, Montenegró köztársasági elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 12-én.
photo_camera Orbán Viktor munkalátogatáson fogadja Milo Djukanovicsot, Montenegró köztársasági elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 12-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatáson fogadta Milo Djukanovicsot, Montenegró köztársasági elnökét – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, aki szerint a Karmelita kolostorban tartott megbeszélésen az orosz-ukrán háború által okozott gazdasági és energiaválságról, Montenegró EU-csatlakozási folyamatáról és a Nyugat-Balkán euroatlanti integrációjáról volt szó.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Karácsony előtt derült ki, hogy Montenegró és a bosznia-hercegovinai Szerb Köztársaság kap kölcsönt magyar tulajdonú bankoktól: Montenegró az OTP-tulajdonban lévő CKB banktól 50 millió eurós hitelt kölcsönöz, az Eximbank pedig 110 millió eurós hitelt adott a boszniai Szerb Köztársaságnak, hogy a költségvetési hiányt pótolni tudják. (HVG, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.