Csíkok miatt támadta az Adidas Thom Browne-t, de vesztett a bíróságon

külföld
2023 január 13., 14:58

Pert vesztett az Adidas, amely hiába akarta megakadályozni, hogy a Thom Browne luxusmárka használhassa a sportruházati óriás logójához hasonló csíkos dizájnját. Az Adidas azzal érvelt, hogy a Thom Browne védjegyének számító négy csík túlságosan hasonlít a német gyártó három csíkjákhoz.

Browne, a luxusmárkát alapító amerikai divattervező azt vetette ellen: nem valószínű, hogy a vásárlók összetévesztik a két márkát, egyéb okok mellett azért sem, mert termékeiken különböző a csíkok száma.

photo_camera Thom Browne csíkokkal a zokniján érkezik a New York-i bíróságra 2023. január 3-án Fotó: MICHAEL M. SANTIAGO/Getty Images via AFP

Az Adidas 7,8 millió dollárt (kb. 2,9 milliárd forintot) kér volna a Browne négy csíkja miatt okozott károkért, de egy New York-i bíróság az amerikai divattervezőnek adott igazat.

Browne dizájnjain gyakran feltűnik a négy vízszintes, párhuzamos csík, amelyek a luxusmárka ruháinak karját, vagy éppen zoknijainak szárát ölelik körbe.

Az Adidasnak még 2007-ben az volt a problémája, hogy Browne háromcsíkos dizájnt használ egyes kabátjain, ekkor a divattervező beleegyezett, hogy felhagy ezzel, és a három csíkhoz hozzáadott még egyet. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.