Három menekült kislányt találtak a Río Bravón, nem messze az amerikai–mexikói határtól

külföld
2023 január 13., 15:17

A mexikói bevándorlási hivatal (INM) emberei három kísérő nélküli salvadori gyereket találtak a Río Bravo (az amerikai szakaszán Rio Grandénak hívják) egyik apró szigetén, az amerikai–mexikói határ mellett fekvő Piedras Negras város közelében. A kislányok kilenc-, hat- és másfél évesek, a legidősebb a karjában tartotta csecsemő húgát, amikor rájuk találtak egy SUP-on a nádasban – közölték a hatóságok.

link Forrás

Az esetről értesítették El Salvador mexikói konzulátusát, mely egyeztetett a helyi hatóságokkal. A három gyermeket egyelőre a mexikói integrált családfejlesztési rendszer (DIF) gondozásába helyezték – közölte a bevándorlási intézet.

Az Egyesült Államokat és Mexikót elválasztó Rio Grande-i átkelő az egyik utolsó akadály, amellyel a dél-amerikai bevándorlók szembesülnek, mielőtt elérnék az Egyesült Államokat. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.