Néhány órával a rendőri intézkedés után meghalt a Black Lives Matter egyik alapítójának unokatestvére

külföld
2023 január 13., 05:40

A Black Lives Matter társalapítójának, Patrisse Cullorsnak unokatestvére néhány órával azután halt meg, hogy a Los Angeles-i rendőrség elektromos sokkolóval a földre terítette.

A rendőrséget egy közlekedési baleset miatt riasztották délután háromkor, ahol a 31 éves tanárként dolgozó Keenan Anderson okozta a balesetet, de megpróbálta elhagyni a helyszínt és beszállni valakinek az autójába. A rendőrök testkameráján az látszik, hogy Anderson láthatóan szorong, és azt mondja az első rendőrnek, hogy valaki meg akarja ölni, bár ennek jele nem látszik a felvételen.

Anderson először a rendőri felszólításnak megfelelően leül, de amikor több rendőrautó érkezik, átrohan az úttesten a felszólítások ellenére. Amikor a rendőrök utolérik, először engedelmesen viselkedik, de aztán elkezd ellenkezni és rettegni, miközben azt kiáltja, hogy „segítség, megpróbálnak George Floydolni”, ami egy utalás George Floyd halálára, akinek egy rendőr a nyakára térdelt, és meghalt 2020-ban.

Az egyik rendőrnek végül elektromos sokkolót kellett használnia, amire figyelmeztette is Andersont. A rendőrök lenyomva tartották, miközben körülbelül öt másodpercig újra hozzáértek a sokkolóval. A mentő öt perccel ez a jelenet után érkezett, Andersont kórházba szállították, ahol négy és fél órával később meghalt, mert leállt a szíve.

A toxikológiai jelentés kimutatta, hogy a férfi szervezetében kannabisz és kokain is volt.

A Los Angeles-i rendőrségen most hatalmas a nyomás, mert egy hét alatt Anderson volt a harmadik fekete férfi, aki rendőri intézkedés közben meghalt. A rendőrség vizsgálatot rendelt el. (BBC)

link Forrás