Nem vette észre a Belügyminisztérium, hogy milyen javaslatok érkeztek az egészségügyi reformhoz a szakmai szervezetektől

Egészségügy
2023 január 13., 09:16
comments 20

A Belügyminisztérium december 16-a és december 24-e között több olyan tervezetet is társadalmi egyeztetésre bocsátott, amik az egészségügyi rendszer átalakításáról szólnak. Majd a januári összefoglalókban az jelent meg a kormány honlapján, hogy ezekhez „érdemi észrevétel nem érkezett”.

Az egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosítás tervezete
photo_camera Az egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosítás tervezete Forrás: Kormány.hu
photo_camera Forrás: Kormány.hu

Ugyanakkor a Népszava cikke most arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara, valamint a Független Egészségügyi Szakszervezet 150 ezer karakternyi korrekciós javaslatot a küldött a minisztériumnak. Többek között kifogásolták, hogy a módosítások súlyos ellátásbiztonsági és hozzáférési kockázatot eredményeznek.

Ehhez képest a végül kihirdetett rendeletből a tervezethez képest csak egyetlen passzus maradt ki az, ami a magánszektorban dolgozó orvosok húsz órás kötelező állami munkavégzéséről szólt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.