Szívinfarktust kapott és meghalt egy 6 éves kislány az oroszok által ostromlott Avgyijivkában

tragédia
2023 január 13., 16:52

Szívinfarktusban meghalt egy 6 éves kislány a Doneck megyei Avgyijivka városában, írja a Kárpátalja az Ukrajinszka Pravdára hivatkozva. A várost az orosz erők folyamatosan ostromolják.

A gyerek a nagyszüleinél élt, édesanyja külföldön dolgozik, édesapja meghalt.„Este a gyermek keze és lába zsibbadni kezdett, de nem szólt senkinek. Sajnos nincs semmilyen törvényes mechanizmus arra, hogy kikényszerítsük a gyerekek eltávolítását a városból” – mondta Vitalij Barabas, a katonai közigazgatás vezetője.

photo_camera A belövésekben megsérült lakóépület Avgyijivkában, 2022. december 15-én Fotó: GENYA SAVILOV/AFP

Vlagyiszlav Mahovszkij önkéntes elmondta, többször is felajánlotta a családnak, hogy távozzanak. Azért nem hagyták el a várost, mert kislány dédszülei ott éltek. A család június óta a pincében lakott.

A közigazgatás vezetője szerint 2500 civil maradt a városban, köztük sokan gyerekek. „Az elmúlt két hétben egyetlen ember sem utazott el, még csak nem is hívott senki, és nem kért evakuálást” – mondta Barabas.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.