Több mint egymilliót nyert sportfogadáson, de leitatták és ellopták a szelvényeit

szerencsejáték
2023 január 13., 08:22
comments 6

Egy esztergomi panzióban lakott az a férfi, aki 2020 májusában 897 500 forint értékben vett sportfogadási szelvényeket, amikkel aztán 1 097 060 forintot nyert.

Erről az eredményről azonban a panzió egyik másik lakója is értesült, ezért egy esztergom-kertvárosi lakásba csalta a szerencsés nyertest, hogy ott leitassa. Eközben egy másik férfi felkutatta a panziószobát, és ellopta onnan a nyertes szelvényeket.

Az egyik férfi a lopás napjának estéjén megállapította, hogy a szelvények nyertek, ezért azok kiváltásával megbízta a társait. Három elkövető Páty, Perbál, Pilisijászfalu, Leányvár, Zsámbék, Tokod, Pilisjászfalu üzleteiben és postáin váltotta be a szelvényeket azért, hogy ne legyen feltűnő a nagy nyeremény.

Az ügyészség a vádiratban kezdeményezte, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben két elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, valamint a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletüket, két további elkövetővel szemben pénzbüntetést szabjon ki. Indítványozta az ügyészség azt is, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőket a sértettnek okozott kár megtérítésére. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.