Újabb nő vádolja nemi erőszakkal Andrew Tate-et

nők elleni erőszak
2023 január 13., 08:19

Két hét alatt már egy harmadik nő vádolja a nőgyűlölő influenszert, Andrew Tate-et azzal, hogy megerőszakolta őt. Az amerikai–brit kickbokszbajnokból lett valóságshow-szereplő, majd influenszer jelenleg börtönben van Romániában, ahol őt és testvérét azzal gyanúsítják, hogy elrabolt és pornográf tartalmak készítésére kényszerített hat fiatal nőt.

A nő, akire Amaliaként hivatkoznak, a Vice World News-hoz juttatott el olyan szöveges és hangüzeneteket, amelyeken többek között elhangzik az Tate szájából, hogy „szeretlek megerőszakolni”.

Amalia elmondása szerint 2009-ben találkozott először Tate-tel, de csak 2013-ban kezdtek el viszonyt folytatni. Egyik este, amikor Amalia közölte, hogy nem akar szexelni, Tate csendben feküdt az ágyon, ezért a nő megkérdezte, hogy mi a baj.

„Csak azon gondolkodom, hogy megerőszakoljalak-e, vagy sem” - mondta Tate. Ezután fojtogatni kezdte a nőt, kényszerítette, hogy vegye le a nadrágját, majd megerőszakolta, miközben végig fojtogatta, és azzal is megfenyegette, hogy ha nem mondja ki a nevét, akkor megöli.

Amalia az eset után még néhány hónapokig találkozgatott Tate-tel, mert saját maga előtt is próbálta tagadni, hogy mi történt, nem akarta magát áldozatnak érezni. Amikor viszont Tate elhívta egy hétvégére, hogy elutazzanak, Amalia megijedt, attól félt, hogy az utazás végére kórházba kerülne, ezért inkább szakított az influenszerrel.

Tate azonban továbbra is üzenetekkel bombázta őt, egy alkalommal azt írta: „Rossz ember vagyok? Mert minél jobban nem akartad, én annál jobban élveztem. Kurvára szerettem, hogy mennyire utálod. Felizgatott. (...) És szeretlek megerőszakolni. Nézem, ahogy hagyod, és közben azon gondolkodom, hogy ez jó vagy rossz ötlet.”

Hat hónappal az erőszak után Amalia végül a rendőrséghez fordult, de elbizonytalanodott és nem tett feljelentést, mert úgy érezte, hogy a rendőrök nem veszik komolyan a problémát, például megkérdezték azt, hogy Tate-nek van-e tanulási zavara.

2015-ben a rendőrség azonban felkereste Amaliát, és jóváhagyását kérte, hogy kivizsgálhassák az ügyet, mert két másik nő is nemi erőszakkal vádolja az influenszert. A rendőrség négy évig ült az ügyön, mielőtt továbbította az ügyészségnek, akik végül nem emeltek vádat. (Jezebel)