Hölgyeim és uraim, az enyhe időjárásnak köszönhetően a 2023-as pollenszezont megnyitjuk!

egészség
2023 január 14., 12:07
comments 2

Az éger, a ciprus- és tiszafafélék, valamint már a kőris virágpora is jelen van a levegőben, azonban koncentrációjuk jellemzően még alacsony. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható jelentős változás, de a legkorábban virágzó fák pollenszórása az újabb felmelegedés hatására ismét erősödhet - írja az MTI a Nemzeti Népegészségügyi Központra hivatkozva.

A mogyoró virágpora már eléri az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet.

Az NNK javasolja azt is, hogy a mogyoró, az éger, a kőris, illetve a ciprus- és tiszafafélék pollenjére allergiások készüljenek fel a tünetek megjelenésére, illetve erősödésére, és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

(A cikk ajánlóképe illusztráció.)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.