A Kulturális és Innovációs Minisztérium mindenkit arra kér, hogy jövő vasárnap szavalja el a Himnuszt

ünnep
2023 január 15., 09:17
comments 42

Közös szavalással emlékezik meg a Kulturális és Innovációs Minisztérium január 22-én a Himnusz 200. évfordulójára. Aznap 17 órától az Országház főlépcsőjén 200 gyermek (100 anyaországi és 100 határon túli) szavalja majd el a Himnuszt Novák Katalin köztársasági elnökkel.

Ezzel egyidőben négy határon túli helyszínen (a partiumi Nagyváradon, az erdélyi Székelyudvarhelyen, a felvidéki Nagymegyeren, a délvidéki Zentán), valamint a megemlékezéssorozat kiemelt helyszínein: Szatmárcsekén, az Európa Kulturális Fővárosa Veszprémben is ugyanebben az időpontban szavalják majd a Himnuszt.

A határon túli és hazai helyszínekről az MTVA élő körkapcsolásban jelentkezik.
A Kulturális és Innovációs Minisztérium arra bíztat mindenkit, határon túli és inneni magyar közösségeket és egyéneket, hogy átélve a nemzethez tartozás megtartó és megerősítő érzését, kapcsolódjon be a közös szavalásba. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.