Betiltották a közterületi dohányzást Mexikóban

külföld
január 15., 09:02
comments 15

Mexikóban hatályba lépett a világ egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvény, ami minden nyilvános helyen megtiltja a dohányzást. Ez érvényes a parkokra, strandokra, szállodákra, irodákra és éttermekre is. Ezen kívül teljesen megtiltják a dohánytermékek reklámozását, ami azt jelenti, hogy a cigarettát még az üzletekben sem lehet majd bemutatni. A szigorúbb szabályozás a vape-re és az e-cigarettákra ugyanúgy vonatkozik.

photo_camera Fotó: GERARDO VIEYRA/NurPhoto via AFP

Ugyanakkor sokan kételkednek abban, hogy be tudják-e tartani a szigorú szabályokat. Mexikóban ugyanis olyan hagyománya van a rendőri korrupciónak, hogy egyesek szerint bírságok helyett inkább kenőpénzt szednek be a köztéri dohányzóktól. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.