Kirúgta a közmédia a Kékfény riporterét, aki prostituáltaknak adott ki lakásokat

bűnügy
2023 január 15., 14:10
comments 12

Kirúgta az MTVA azt a 44 éves munkatársát, akit a napokban tartóztatott le a rendőrség, bérlakásokban működtetett bordélyház-hálózat fenntartása miatt.

A férfi, aki stlílszerűen a Kékfény riportere volt, 2021. augusztusától vett ki bérlakásokat, összesen 13-at az ország különböző városaiban, majd ezeket napi 12-15 ezer forintért prostituáltaknak adta tovább. A rendszer úgy működött, hogy a szexmunkások a lakásokban elhyelezett széfekben hagyták a napi bérleti díjat, amiket a korábban komoly szakmai díjat is elnyerő bűnügyi riporter időközönként kiürített.

A férfi, aki a bűncselekményt bevallotta, meglepő módon a saját nevén bérelte ki a lakásokat és a befolyó összegeket is a nevére nyitott bankszámlára fizetgette be.

Hasonlóan meglepő, hogy a kirúgásról elsőként hírt adó Mandiner kérdésére az MTVA elárulta, hogy még rendes belső vizsgálatot sem tartottak annak kiderítésére, hogy a műsort befolyásolhatta-e, hogy egyik készítője nyilvánosházakat tartott fenn és esetleg szervezett bűnözői csoportokkal is kapcsolatba került. Az MTVA ugyanis ezt válaszolta nekik:

...az érintett személy tevékenységével kapcsolatban a munkahelyi vezetője a hírről való tudomásszerzést követően azonnali tájékoztatást kért a műsor készítőitől. A Kékfény szerkesztőjének, illetve felelős szerkesztőjének tájékoztatása szerint az eljárás alá vont személy riporteri munkáját semmilyen irányban nem érte befolyás:
befolyásolás sem részéről, sem pedig más részéről az ő irányába nem történt”.

A férfit akár 5 évre is ítélhetik, mivel eleve büntetett előéletű volt. A Mandiner arról nem írt, hogy ennek ellenére hogyan lehetett egy közdsszolgálati bűnügyi magazin készítője.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.