Lelőttek egy volt parlamenti képviselőnőt Kabulban

külföld
2023 január 16., 05:23

Vasárnap ismeretlen tettesek lelőttek egy volt parlamenti képviselőnőt Kabulban, a háza bejáratánál. Mursal Nabizada és testőre belehaltak a sérüléseikbe, a politikus bátyja megsebesült. A rendőrség nyomozást indított a merénylet ügyében. Nabizada a 2021-ben történt tálib hatalomátvételig volt Kabul parlamenti képviselője, a külföldi biztonsági erők kivonulásakor sok politikustársa elmenekült az országból.

Mursal Nabizada
photo_camera Mursal Nabizada Fotó: WAKIL KOHSAR/AFP

A tálib vezetés állítása szerint azon van, hogy visszaállítsa a biztonságot az országban, annak érdekében, hogy az elmenekült afgánok visszatérjenek, ám az utóbbi hónapokban számos halálos kimenetelű támadás történt, ami nem ad okot bizakodásra. Múlt héten például a Külügyminisztérium épületénél hajtott végre robbantást az ISIS, amelyben öten meghaltak és legalább 40-en megsérültek. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.