16 éve repülőbalesetben vesztette el a férjét a Nepálban lezuhant gép másodpilótája

külföld
2023 január 17., 16:00

„Eltökélt nő volt, aki kitartott az álmai mellett, és megvalósította a férje álmait” - idézi a BBC a vasárnap Nepálban lezuhant repülőgép másodpilótájának egyik rokonát.

photo_camera A vasárnapi baleset egyik áldozatának holttestét szállítják Fotó: SAROJ BAIZU/NurPhoto via AFP

Anju Khatiwada, aki most az összes utassal és a teljes személyzettel együtt életét vesztette a tragédiában, annak idején férje miatt ment pilótának, aki szintén repülőbalesetben halt meg 2006-ban. Dipak Pokhrel ugyancsak másodpilóta volt, igaz, nem utasszállítón, hanem egy propelleres gépen, ami élelmiszert vitt Jumla városába.

Házastársa elvesztése után Khatiwada sikeres karriert épített, és miután rengeteg akadályt leküzdve elvégezte a szükséges képzést az Egyesült Államokban, csatlakozott a Yeti Airlineshoz. Rajta kívül mindössze öt női pilóta dolgozik a légitársaságnál, ahol Khatiwada összesen 6400 órát repült, részben kapitányként is.

A gyermekével egyedül maradt Khatiwada később újraházasodott, és második férjétől is született egy gyereke. Családtagjai, barátai szerint imádta a munkáját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.