Gyerekpornó-birtoklásért letartóztatták az Oscar-díjra nevezett osztrák film színészét

FILM
2023 január 17., 18:03

Pénteken gyerekpornó-birtoklás gyanújával letartóztatták Florian Teichtmeister osztrák színészt, aki szerepel a Fűző című filmben, amit Ausztria az Oscar-díjra jelölt – írja a MAFAB.

Az országban az Oscar-díjjal kapcsolatos ügyekben illetékes szakmai testület, a Film & Music Austria (FAMA) úgy döntött, hogy kiáll a Fűző jelölése mellett, a FAMA elnöke, Alexander Dumreicher-Ivanceanu közölte: „elítéli a színész Florian Teichtmeister pedofil-bűncselekményét”, de „Teichtmeister nem a »Fűző«, és ezt az egyént szigorúan el kell választani a rendező, Marie Kreutzer és a csapat kiemelkedő művészi teljesítményétől”.

Florian Teichtmeister interjút ad Bécsben 2021. október 26-án.
photo_camera Florian Teichtmeister interjút ad Bécsben 2021. október 26-án. Fotó: Florian Wieser/AFP

Teichtmeistertől sorra határolódnak el:

  • A Fűző társfinanszírozója, az ORF állami műsorszolgáltató nem sugároz semmilyen sorozatot vagy filmet, amiben Teichtmeister szerepel.
  • A Cineplexx mozilánc lemondta a Fűző közelgő vetítéseit Ausztriában.
  • A bécsi Burgtheater, Ausztria nemzeti színháza felbontotta a színész szerződését.

A férfi ügyvédje, Michael Rami elmondta, hogy Teichtmeister bűnösnek kívánja vallani magát az 58 ezer gyerekpornó-felvétel birtoklásával kapcsolatos vádakban. Február 8-án áll a bíróság elé, akár 2 év börtönt is kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.