Gyerekpornó-birtoklásért letartóztatták az Oscar-díjra nevezett osztrák film színészét

FILM
január 17., 18:03
comments 2

Pénteken gyerekpornó-birtoklás gyanújával letartóztatták Florian Teichtmeister osztrák színészt, aki szerepel a Fűző című filmben, amit Ausztria az Oscar-díjra jelölt – írja a MAFAB.

Az országban az Oscar-díjjal kapcsolatos ügyekben illetékes szakmai testület, a Film & Music Austria (FAMA) úgy döntött, hogy kiáll a Fűző jelölése mellett, a FAMA elnöke, Alexander Dumreicher-Ivanceanu közölte: „elítéli a színész Florian Teichtmeister pedofil-bűncselekményét”, de „Teichtmeister nem a »Fűző«, és ezt az egyént szigorúan el kell választani a rendező, Marie Kreutzer és a csapat kiemelkedő művészi teljesítményétől”.

photo_camera Florian Teichtmeister interjút ad Bécsben 2021. október 26-án. Fotó: Florian Wieser/AFP

Teichtmeistertől sorra határolódnak el:

  • A Fűző társfinanszírozója, az ORF állami műsorszolgáltató nem sugároz semmilyen sorozatot vagy filmet, amiben Teichtmeister szerepel.
  • A Cineplexx mozilánc lemondta a Fűző közelgő vetítéseit Ausztriában.
  • A bécsi Burgtheater, Ausztria nemzeti színháza felbontotta a színész szerződését.

A férfi ügyvédje, Michael Rami elmondta, hogy Teichtmeister bűnösnek kívánja vallani magát az 58 ezer gyerekpornó-felvétel birtoklásával kapcsolatos vádakban. Február 8-án áll a bíróság elé, akár 2 év börtönt is kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt