Kilenc férfit korbácsoltak meg Afganisztánban

külföld
január 17., 12:34
comments 3

Kilenc férfit korbácsoltak meg Afganisztán déli részén, Kandahar tartományban különböző bűncselekmények miatt, írja a Washington Post egy tálib illetékes tájékoztatása alapján. Afganisztánban 2021, a tálibok második hatalomátvétele óta vezették be újra a sária sajátos tálib értelmezésén alapuló szigorú büntetőpolitikát, melynek alapvető részét képzik a nyilvános, megalázó büntetések.

A nyilvános korbácsolás helyszíne a kandahari stadion volt. Az elítéltekre 35-39 korbácscsapást mértek a nyilvános büntetésre összecsődült tálib tisztviselők, vallási vezetők, törzsi elöljárók és kíváncsi helyi lakosok szeme láttára.

A beszámolókból az nem derült ki, hogy pontosan milyen bűnökért korbácsolták meg az elítélteket.

Afganisztánban a tálibok hatalomátvétele óta először decemberben nyilvános kivégzést is rendeztek, egy gyilkosságért elítélt férfit az áldozat apja lőhetett agyon egy gépkarabéllyal. (Via The Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt