Kilenc férfit korbácsoltak meg Afganisztánban

külföld
2023 január 17., 12:34

Kilenc férfit korbácsoltak meg Afganisztán déli részén, Kandahar tartományban különböző bűncselekmények miatt, írja a Washington Post egy tálib illetékes tájékoztatása alapján. Afganisztánban 2021, a tálibok második hatalomátvétele óta vezették be újra a sária sajátos tálib értelmezésén alapuló szigorú büntetőpolitikát, melynek alapvető részét képzik a nyilvános, megalázó büntetések.

A nyilvános korbácsolás helyszíne a kandahari stadion volt. Az elítéltekre 35-39 korbácscsapást mértek a nyilvános büntetésre összecsődült tálib tisztviselők, vallási vezetők, törzsi elöljárók és kíváncsi helyi lakosok szeme láttára.

A beszámolókból az nem derült ki, hogy pontosan milyen bűnökért korbácsolták meg az elítélteket.

Afganisztánban a tálibok hatalomátvétele óta először decemberben nyilvános kivégzést is rendeztek, egy gyilkosságért elítélt férfit az áldozat apja lőhetett agyon egy gépkarabéllyal. (Via The Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.