Kósa Lajos ügyvédjéhez köthető cég nyithat bányát Recsken

belföld
2023 január 17., 11:51
comments 12

Recsken a lakosság megkérdezése nélkül, a lakott területtől 250 méterre nyithat bányát egy kormányközeli vállalkozás, ezt elfogadhatatlannak tartja az LMP. A munkagépek zaja hívta fel a mátrai falu lakosságának figyelmét, hogy bányát nyitnak a falu mellett, mondta Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke keddi sajtótájékoztatóján.

A recski kőbányában 1950-53 között kényszermunkatábort működtetett a sztálinista rezsim.
photo_camera A recski kőbányában 1950-53 között kényszermunkatábort működtetett a sztálinista rezsim. Fotó: VT / Wikimedia Commons - CC-BY-SA-2.5

A bánya miatt összehívott falufórumon "elég forró volt a hangulat", mert kiderült, hogy a polgármester már 2020-ban engedélyezte a bányanyitást, amit most azzal indokolt, hogy Recsknek évente 80-100 millió forintos adóbevétele lehet belőle, mondta Schmuck.

A 2001-ben alapított Andezit-Bau Kft.-ben 2020-ban szerzett résztulajdont a fideszes Kósa Lajos ügyvédje, Fiák István.

Egy geológus is felszólalt a falufórumon, aki elmondta, hogy a Recsk közelében bányászható kő jelentős része alkalmatlan lesz arra, amire szánják. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.