OMSZ: Árvizeket okozhat a sok csapadék

időjárás
január 17., 15:22
comments 3

„A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföld egyes részein már esik az eső, a csapadékzóna fokozatosan halad északkeleti irányba. Éjszaka a déli, délkeleti tájakon megint csak nem lehet kizárni zivatar kialakulását sem” – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, ami szerint a „következő 5 napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a 20 mm-t igen nagy eséllyel haladja meg a lehulló csapadék mennyisége, sőt…”.

photo_camera Tiszakécske és Tiszabög térségében felgyülemlett, a tiszai árhullámmal meginduló jég 2017. február 18-án. Fotó: Donka Ferenc/MTI

Az OMSZ azt írja, emiatt Magyarország „északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság - OVF tájékoztatása” szerint „a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az 1. fokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a 2. fokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók”.

A met.hu radartérképén lehet követni, hol tart a csapadék.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt