Rendőrgyilkosság: az ORFK szerint szakszerűen jártak el

bűnügy
2023 január 17., 13:33
comments 7

A parancsnoki vizsgálat szerint szakszerűen és jogszerűen jártak el az újbudai késes támadóhoz kirendelt rendőrök, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

photo_camera Fotó: Mátyus Tamás/MTI/MTVA

Gál Kristóf szóvivő azt mondta, a rendőrök minden szükséges szakmai kiképzéssel, ismerettel és eszközzel rendelkeztek. A vizsgálat szerint az akkor ismert körülmények alapján elég járőrt küldtek a helyszínre.

Csütörtök este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, ezután a támadót elfogták. Az egyik rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.