Szijjártó Péternek idén végre volt ideje elrepülni Davosba

külföld
2023 január 17., 06:35
comments 9

Már többször hívtak, de még soha nem tudtam elmenni, most viszont bőven lesz mit megbeszélni: ma hajnalban irány a svájci Davos és a Világgazdasági Fórum

- posztolta ki kedd reggel Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon.

Képekkel illusztrálta a történelmi indulást a reptérről:

photo_camera Fotó: BORSOS MATYAS

Hungarian Air Force.

photo_camera Fotó: BORSOS MATYAS

A képek tanúsága szerint a miniszter a Magyar Honvédség egyik kormánygépként használt repülőgépével indult útnak Svájcba - jegyzi meg az mfor.hu.

A 444 is megírta, hogy elkezdődött a davosi Világgazdasági Fórum (WEF), amire ezúttal Oroszország – az ukrajnai invázió miatt – nem kapott meghívást. Több mint 100 ország képviselői, köztük több mint 50 állam- és kormányfő a világot sújtó élelmiszer-, energia- és egyéb válságok megoldásának módjait vitatják meg Davosban. Az 53. találkozónak a biztonságtól a környezetig terjedő kérdéseket felölelő megbeszéléseit az „Együttműködés a megosztott világban” téma fogja össze.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.