A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nem merte elárulni, hogy kivel egyeztet a kormányból az árstopok kivezetéséről

POLITIKA
2023 január 18., 05:16
comments 28

„Nem rejtem véka alá, hogy a kormánnyal mi folyamatosan egyeztetünk” az árstop szabályozásáról, annak életszerűségéről és betarthatóságáról, illetve a kivezetés lehetőségeiről, mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden este.

Arra a kérdésre, hogy kivel egyeztet a kormányból, Parragh László nem volt hajlandó válaszolni.

Szerinte „mindenki ki tudja találni, hiszen itt agráriumról, és makrogazdaságról van szó.”

link Forrás

Parragh szerint elérkezett az árstopok kivezetésének ideje, mert az élelmiszerár-infláció elérte a csúcsát.

„Az árstop bevezetése az élelmiszeráraknál a társadalom alsó harmadának megélhetését támogatta, ilyen értelemben az helyes volt, de ez tartósan nem maradhat meg, mert a piacgazdaság alapjait elodázza,”

mondta. Azt, hogy Magyarországon drágult a legnagyobb mértékben az élelmiszer, Parragh a gyenge árfolyammal és a hazai élelmiszeripar gyenge termelékenységével magyarázta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.