Csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Egészségügy
2023 január 18., 08:21

Csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán a honlapján. A korábbi hetek emelkedő tendenciája után a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag mennyisége a második héten az országos átlagot tekintve ismét csökkent. A tájékoztatás szerint

a vizsgált városok közül csökkenő tendencia figyelhető meg a Dél-Pesti Szennyvíztisztító Telep mintájában, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szegeden, Szekszárdon, Veszprémben és Zalaegerszegen, míg a többi helyszínt stagnálás jellemzi.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja egyedül Pécsen magas, a többi városban az "emelkedett" kategóriába sorolható.

photo_camera Fotó: Novák Anikó


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.